fredag 7 januari 2011

Jobba hemifrån

Jobba hemifrån är ett privilegium tycker jag. Problemet är att jag har svårt att sluta. Fastnar lätt på ett sätt som jag inte gör när jag sitter på kontoret. När klockan börjar närma sig halv 5 så är det som om hjärnan bara trappar ner och jag börjar förbereda mig på att gå hem. Är jag då redan hemma så fortsätter jag av bara farten. Fika och mat finns ju inom räckhåll så det är bara att köra. Inläsning måste jag nästan vara hemma för, har svårt att koncentrera mig på kontoret. Särskilt om det handlar om engelsk litteratur, då är det nästan ett krav.

På måndag börjar vårterminen på allvar. Möten bokade och kalendern börjar fylla på sig. Snart ett år sen jag bytte jobb och jag har lärt mig väldigt mycket. Bland annat hur jag ska lägga upp mitt jobb för att bli mer effektiv. Att inte vara en utförare i allt trots att jag vill och tycker det är roligt. Utveckla teamarbetet på olika fronter och hela tiden föra arbetet framåt. Trivs med mitt jobb och lärt mig att inte skynda på nåt utan att göra rätt från början.

Nu är det sista helgen innan vardagen börjar på allvar efter alla helger. Som jag sagt förut mår jag bäst av vardagen. Både min kropp och min själ gillar rutiner och struktur. Inga planer för helgen. Tar det som det kommer. Julen är bortstädad förutom lamporna på balkongen som ska bort i dag. Håller på att plocka i ordning i min garderob och rensa. Behöver mer plats och syrran blir glad när hon får nya kläder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar